Zelf hebben we het niet eens meer door, maar als onze dochter een vriendinnetje mee naar huis neemt, worden we er nog wel eens aan herinnerd; ‘Waar is jullie televisie?’ Die hebben we niet meer! We gaan inmiddels 2 jaar door het leven zonder televisie. In dit blog lees je waarom en hoe het bevalt.

Waarom leven zonder televisie?

Het is nogal een beslissing, de televisie wegdoen. Een beslissing die wij ook niet van de één op de andere dag maakte, maar onbewust waren we er al langere tijd naar toe aan het werken. Een televisie is namelijk heel prettig. Hij hangt of staat er, met 1 druk zet je hem aan en vervolgens heb je makkelijk vermaak na een drukke dag. Even ontspannen zeg maar.

Niet zo ontspannend

Maar eigelijk begonnen we ons steeds meer te irriteren aan het aanbod. Na een half uur lang ellende aanhoren tijdens het acht uur journaal was je alles behalve vrolijk. Vervolgens tenenkrommende reclames bekijken en een beetje zappen op zoek naar een redelijk vermakelijk programma.

Vakantie

Wij merkte dat we het eigenlijk heel anders aanpakken als we op vakantie zijn. Dan keken we geen journaal of andere programma’s. Je bent lekker lang aan het tafelen, zit samen buiten te kletsen of leest eindelijk dat boek dat je al zo lang wilde lezen. Maar waarom deden we dit dan thuis niet?

Minder tv kijken

Ook thuis gingen we daarom minder tv kijken. Geen journaal meer. Het belangrijkste nieuws krijg je toch wel mee. En ook andere televisie programma’s keken we nog maar amper en dat beviel best goed!

Geen televisie meer

Zo goed dat we op een dag besloten de televisie op marktplaats te zetten. En nu twee jaar later zijn we nog steeds blij met deze beslissing!

Film avond

Ok, helemaal zonder scherm leven we ook niet. We hebben namelijk wel een tweedehands beamer aangeschaft via marktplaats. Deze gebruiken voor onze wekelijkse film of docu avond. We maken er dan echt een avondje van met wat lekkers, een wijntje en een goede film of documentaire. En op zondag ‘tovert’ papa een televisie op de muur voor de kinderen en kijken zij een filmpje.

Niet zo snel aangezet

De beamer staat verder in de kast. En omdat je hem eerst moet installeren zet je hem verder ook niet zo snel aan. In ieder geval niet uit automatisme, zoals dat met de tv vaak wel was. En zo hebben we ook als we niet op vakantie zijn bijvoorbeeld de tijd om een boek te lezen. Geen afleiding meer van de TV. Heerlijk rustig! Nu nog van de telefoon verslaving afkomen 😉

Foto gemaakt door Nathan Dumlao voor Unsplash.

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

Teveel op je telefoon zitten is natuurlijk niet goed, maar als je dan toch op dat ding zit, dan liever je tijd besteden aan een app waar je wat aan hebt! Daarom in dit blog 4 fijne apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven. Gratitude app Het is algemeen...

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Er was ooit een tijd dat ik op mijn koffer moest zitten om hem dicht te krijgen. In de tijd dat ze het op het vliegveld nog niet zo nauw namen met een paar extra kilo’s kreeg ik zelfs een keer een grote sticker op mijn koffer met de waarschuwing ‘heavy’ erop, zodat de...