Zelf hebben we het niet eens meer door, maar als onze dochter een vriendinnetje mee naar huis neemt, worden we er nog wel eens aan herinnerd; ‘Waar is jullie televisie?’ Die hebben we niet meer! We gaan inmiddels 2 jaar door het leven zonder televisie. In dit blog lees je waarom en hoe het bevalt.

Waarom leven zonder televisie?

Het is nogal een beslissing, de televisie wegdoen. Een beslissing die wij ook niet van de één op de andere dag maakte, maar onbewust waren we er al langere tijd naar toe aan het werken. Een televisie is namelijk heel prettig. Hij hangt of staat er, met 1 druk zet je hem aan en vervolgens heb je makkelijk vermaak na een drukke dag. Even ontspannen zeg maar.

Niet zo ontspannend

Maar eigelijk begonnen we ons steeds meer te irriteren aan het aanbod. Na een half uur lang ellende aanhoren tijdens het acht uur journaal was je alles behalve vrolijk. Vervolgens tenenkrommende reclames bekijken en een beetje zappen op zoek naar een redelijk vermakelijk programma.

Vakantie

Wij merkte dat we het eigenlijk heel anders aanpakken als we op vakantie zijn. Dan keken we geen journaal of andere programma’s. Je bent lekker lang aan het tafelen, zit samen buiten te kletsen of leest eindelijk dat boek dat je al zo lang wilde lezen. Maar waarom deden we dit dan thuis niet?

Minder tv kijken

Ook thuis gingen we daarom minder tv kijken. Geen journaal meer. Het belangrijkste nieuws krijg je toch wel mee. En ook andere televisie programma’s keken we nog maar amper en dat beviel best goed!

Geen televisie meer

Zo goed dat we op een dag besloten de televisie op marktplaats te zetten. En nu twee jaar later zijn we nog steeds blij met deze beslissing!

Film avond

Ok, helemaal zonder scherm leven we ook niet. We hebben namelijk wel een tweedehands beamer aangeschaft via marktplaats. Deze gebruiken voor onze wekelijkse film of docu avond. We maken er dan echt een avondje van met wat lekkers, een wijntje en een goede film of documentaire. En op zondag ‘tovert’ papa een televisie op de muur voor de kinderen en kijken zij een filmpje.

Niet zo snel aangezet

De beamer staat verder in de kast. En omdat je hem eerst moet installeren zet je hem verder ook niet zo snel aan. In ieder geval niet uit automatisme, zoals dat met de tv vaak wel was. En zo hebben we ook als we niet op vakantie zijn bijvoorbeeld de tijd om een boek te lezen. Geen afleiding meer van de TV. Heerlijk rustig! Nu nog van de telefoon verslaving afkomen 😉

Foto gemaakt door Nathan Dumlao voor Unsplash.

Hoe haal je 10.000 stappen op één dag? 15 tips

Hoe haal je 10.000 stappen op één dag? 15 tips

10.000 stappen. Een magisch getal voor een gezonde levensstijl. Naast goede voeding, voldoende slaap, ontspanning en mindfulness is voldoende beweging essentieel voor een gezond en gelukkig leven. Maar hoe haal je 10.000 stappen op één dag? Met onze huidige...

Bitcoins of andere Crypto kopen; verstandig of niet?

Bitcoins of andere Crypto kopen; verstandig of niet?

Bitcoins, Ethereum, Cardano. Het is een hele kleine opsomming van verschillende cryptovaluta. En je hoort er steeds vaker over. Als bijvoorbeeld de bitcoin een record waarde behaald heeft, komt dat voorbij in het nieuws. Maar ook als de waarde naar beneden keldert,...

Wat is minimalisme en waarom ik er zo blij van word

Wat is minimalisme en waarom ik er zo blij van word

Minimalisme. Less is more. Een levenswijze zou je het kunnen noemen. Dat is minimalisme. Want misschien heb je wel eens gehoord over je spullen minimaliseren. Maar het minimalisme gaat verder. Eigenlijk kun je het voor ontzettend veel vlakken in je leven inzetten....