Niet iedereen staat te popelen om te beleggen. Misschien ook niet zo gek, want zodra je iets hoort over beleggen hoor je vaak ook de waarschuwingen zoals ‘Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. Je kunt jouw inleg of een deel verliezen.’ Eerder schreef ik een blog met 6 tips om starten met beleggen minder spannend te maken. Maar misschien ben je na het lezen daarvan nog steeds huiverig. Zijn er dan ook alternatieven voor beleggen?

Je geld meer waard laten worden

Je geld op een spaarrekening laten staan levert zo goed als niets meer op. Dus hoe kun je je geld slim investeren om met je geld weer meer geld te verdienen? In dit blog deel ik 3 alternatieven voor beleggen met weinig risico’s.

Je huis verduurzamen

Heb jij een lekker spaarsaldo en een koophuis? Investeer het geld dan in het verduurzamen van je woning. Denk aan zonnepanelen of betere isolatie. Het kost je even een smak geld, maar dit verdien je weer terug. Een als je je inleg terug hebt verdiend, is alle opbrengst daarna een leuke winst. Heb je niet zo’n groot budget om te besteden, dan kan je ook beginnen met radiatorfolie of tochtstrips.

Geen koophuis?

Heb je een huurhuis en kun je bijvoorbeeld geen zonnepanelen op je dak installeren? Kijk dan is of er in jouw gemeente of ergens anders in Nederland verduurzaam projecten zijn. Je kunt dan vaak een minimaal bedrag inleggen waarmee vervolgens bijvoorbeeld zonnepanelen geïnstalleerd worden op daken van scholen. Vervolgens krijg je je inleg plus een bepaald rentepercentage terug betaald. Lees wel altijd even goed de voorwaarden na om te kijken of het echt interessant is en een betrouwbare partij.

Zegelboekjes

Het klinkt misschien een beetje duf, maar bij onder andere de Plus, Jumbo en de Albert Heijn kun je koopzegels kopen. Wij halen vaak boodschappen bij de AH en sparen daar de koopzegels. Bij iedere euro die ik daar uitgeef kan ik 1 koopzegels kopen van €0,10 cent. Als ik 490 zegels heb gekocht (voor €49,-) kan ik de zegels laten uitbetalen en krijg ik er €52,- voor terug. Je hebt dan dus €3,- winst, een rendement van 6%. Het zijn geen enorme bedragen, maar toch leuk. Wij hebben ongeveer 1 keer per maand een boekje vol, dus per jaar verdien je dan 12 keer €3,- is €36,-. Dit krijg je niet als je het geld op je spaarrekening laat staan en er zijn veel minder risico’s dan bij beleggen.

Investeren in een opleiding

En je kunt natuurlijk ook investeren in jezelf! Is er misschien een opleiding die je kan volgen waardoor je na het afronden daarvan meer kan gaan verdienen? Die kosten van je opleiding kan je dan weer terug verdienen en daarna verdien je geld.

Heb jij nog meer alternatieven voor beleggen? Deel ze hieronder.

Foto gemaakt door Edward Howell voor Unsplash.

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

Teveel op je telefoon zitten is natuurlijk niet goed, maar als je dan toch op dat ding zit, dan liever je tijd besteden aan een app waar je wat aan hebt! Daarom in dit blog 4 fijne apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven. Gratitude app Het is algemeen...

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Er was ooit een tijd dat ik op mijn koffer moest zitten om hem dicht te krijgen. In de tijd dat ze het op het vliegveld nog niet zo nauw namen met een paar extra kilo’s kreeg ik zelfs een keer een grote sticker op mijn koffer met de waarschuwing ‘heavy’ erop, zodat de...