Deze week, van 8 tot en met 14 maart, is het de nationale week zonder vlees. Een initiatief van Isabel Boerdam, oprichter van De Hippe Vegetariër. Tijdens deze week wil zij laten zien dat vegetarisch eten leuk, lekker en makkelijk is! In de hoop dat mensen vaker een dagje plantaardig eten.

Waarom meer plantaardig eten?

Heel kort; beter voor de wereld, beter voor de dieren en beter voor jou. Op de website van de nationale week zonder vlees lees je dat als jij meedoet en 1 week geen vlees eet, je daarmee gemiddeld 101 liter water bespaard, er 13,7 kg minder CO2 uitgestoten wordt (ongeveer 79 km auto rijden) en er 770 gram minder dierenvlees wordt geconsumeerd.

Maar waar vind ik dan de beste vegan blogs?

Misschien motiveren die getallen je en wil je wat vaker vegetarisch of veganistisch eten. Maar waar vind je dan die leuke, lekkere en makkelijke recepten? In dit blog deel ik de vier beste vegan blogs.

Wat eet je dan wel?

De website ‘Wat eet je dan wel?’ is denk ik het beste startpunt als je vaker vegan wil eten. De website staat vol met heerlijke, maar vooral ook bekende recepten! Het broodje roomkaas van de La Place, de McKroket of die bonbon van Ferrero Rocher. Suzanne maakt overal een vegan variant van. Daarnaast deelt ze ook wekelijk op haar site en op Instagram welke nieuwe vegan producten ze in de supermarkt is tegen gekomen. Vegan eten wordt op deze manier heel toegankelijk.

Lisa goes Vegan

Haar recept voor bananenbrood en de zoete aardappel blondies gebruik ik bijna wekelijks. Maar ook haar scrambled ‘eggs’ zijn echt een aanrader! Op haar website, Instagram en in haar kookboeken vind je meer dan genoeg lekkere, gezonde en ook makkelijke recepten.

Jennie from the blog

Jennie blogt over allerlei onderwerpen. Onder andere over haar jaloersmakende boshuisje. Maar daarnaast deelt ze ook regelmatig hele lekkere vegan recepten. Vooral haar portobello burger van de barbecue moet je een keer maken!

Deliciously Ella

Een Engelstalige website vol met heerlijke recepten. Ook op haar Instagram komt heel veel inspiratie voorbij. Mocht je echt enthousiast zijn over haar recepten en er nog meer willen hebben, dan kan je ook een app downloaden waar je dan per maand een klein bedrag voor betaald. Je krijgt vervolgens toegang tot meer dan 600 lekkere en gezonde vegan recepten.

Heb jij nog leuke websites met lekkere vegan recepten? Deel ze hieronder. Ik hoor het graag!

Foto gemaakt door Deryn Macey voor Unsplash.

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

Teveel op je telefoon zitten is natuurlijk niet goed, maar als je dan toch op dat ding zit, dan liever je tijd besteden aan een app waar je wat aan hebt! Daarom in dit blog 4 fijne apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven. Gratitude app Het is algemeen...

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Er was ooit een tijd dat ik op mijn koffer moest zitten om hem dicht te krijgen. In de tijd dat ze het op het vliegveld nog niet zo nauw namen met een paar extra kilo’s kreeg ik zelfs een keer een grote sticker op mijn koffer met de waarschuwing ‘heavy’ erop, zodat de...