De Boodschappenauto. Een bekende bijnaam voor een zuinige kleine auto. Ooit bedacht als tweede exemplaar voor vrouwlief om je raadt het al boodschappen mee te kunnen doen als manlief aan het werk was. Hopeloos ouderwets inmiddels want er rijden ook steeds meer mannen in dit soort auto’s. Ok ze zijn niet altijd even sexy of stoer misschien. Ik bedoel ik kijk ook liever naar een fraaie Italiaanse sportbolide. Maar ze hebben als je de looks even in het midden laat, over smaak valt tenslotte te twisten, een hele hoop praktische voordelen.

Ze zijn zuinig in gebruik.

Ik rij 4 dagen per week van Apeldoorn naar Barneveld heen en weer en ik hoef slechts 1 keer in de twee weken te tanken. En dat met een klein 35 liter tankje. Fijn voor de portemonnee én lekker duurzaam.

Weinig wegenbelasting

Ook is zo’n zuinige kleine auto vaak licht van gewicht waardoor deze in een voordelig tarief van de wegenbelasting valt. Met onze Toyota Aygo betalen we slechts €63,- per kwartaal.

Overal parkeren

Hoe groter de auto hoe meer ruimte je nodig hebt om te parkeren. En dat is een voordeel van een kleine auto. Hij past bijna overal tussen. Als je dan op plekken komt waar alles helemaal vol is zie ik toch altijd nog wel een krap plekje die iedereen links laat liggen maar waar ik hem zonder problemen in krijg.

Ook geschikt voor een gezin met kinderen

Okay, bij onze auto geldt dan wel dat je niet meer dan twee kinderen moet hebben, omdat er achterin twee zitplekken zijn, maar het past echt prima! Kinderwagen moet je wel even inklappen, maar het past gewoon in de achterbak.

Je kunt er prima mee op vakantie

Maar hoe doe je dat dan als je op vakantie gaat met je gezin in zo’n kleine auto? Nou gewoon, kritisch kijken wat je meeneemt en zorgen dat je, bij een lang verblijf, een huisje hebt met een wasmachine. Ok als je wilt gaan kamperen en veel mee moet nemen, dan is het wellicht minder handig. Maar verder geen probleem. We zijn met onze auto 3 weken door Letland en Litouwen gereden en 2 maanden door Europa. We hebben letterlijk geen moment gedacht dat we tekort kwamen met deze auto. Niet qua ruimte en niet qua kracht. Zonder problemen zijn we door de Alpen gereden in Oostenrijk, Italië en Zwitserland waarbij we soms echt flink moesten klimmen maar dat was geen probleem voor onze Aygo.

Dus wil je geld besparen en toch een auto rijden? Dan is een kleine auto gewoon een hele slimme keus.

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

Teveel op je telefoon zitten is natuurlijk niet goed, maar als je dan toch op dat ding zit, dan liever je tijd besteden aan een app waar je wat aan hebt! Daarom in dit blog 4 fijne apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven. Gratitude app Het is algemeen...

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Er was ooit een tijd dat ik op mijn koffer moest zitten om hem dicht te krijgen. In de tijd dat ze het op het vliegveld nog niet zo nauw namen met een paar extra kilo’s kreeg ik zelfs een keer een grote sticker op mijn koffer met de waarschuwing ‘heavy’ erop, zodat de...