Met de zomervakantie in aantocht is het een goed moment om wat boekentips te delen. Daarom in dit blog de beste boeken over geld. We hebben er 12 voor je op een rij gezet.

1. Rijke pa arme pa


Als je een beetje interesse hebt in geld, dan heb je dit boek waarschijnlijk al gelezen. Zo niet? Dan is dit misschien wel het beste boek om mee te beginnen. Het is af en toe een beetje Amerikaans, maar ontzettend inspirerend en leerzaam. De auteur Robert T. Kiyosaki verteld in dit boek de twee verhalen die hij te horen kreeg over geld. Het verhaal over zijn eigen vader die een vrij standaard Amerikaans leven leidt en het verhaal van de vader van zijn jeugdvriend. Een zakenman die heel anders over geld denkt en er ook heel anders mee omgaat. Wat doen deze twee ‘vaders’ verschillend en wat is daarvan het resultaat? Dat verteld hij uitgebreid in dit boek.

2. Blondjes beleggen beter


Wil jij starten met beleggen of ben je al gestart maar wil je er meer over leren? Dan is dit een absolute aanrader. Beleggingsexpert Janneke Willemse leert je in dit boek alles over beleggen. Niet ingewikkeld of droog maar op een hele toegankelijke manier. Na het lezen van dit boek zal je veel meer kennis hebben. Gegarandeerd steviger in je schoenen als je start met beleggen.

3. De Big Reset


Een heel interessant boek over de geschiedenis van het geld. Hoe is ons monetaire systeem tot stand gekomen? En voor welke dilemma’s staat het nu? En hoe kan jij daar als beste op inspelen? Erg interessant om te lezen.

4. Profit First

Dit boek is in eerste instantie geschreven voor ondernemers. Maar ook als particulier is het heel interessant om te lezen. In dit boek leer je hoe je het beste om kan gaan met het geld dat binnenkomt. Hoe je het kan verspreiden over verschillende potjes en op die manier veel beter grip op je geld krijgt. En hoe je er voor zorgt dat je eerste die winst (of dat spaargeld/beleggingsgeld etc.) pakt. En niet pas aan het einde van de maand kijken of er nog iets over blijft.

5. Duur huis nooit thuis

Het lijkt zo gewoon; kijken wat je maximaal aan hypotheek kan krijgen. En dan rond dat bedrag een huis gaan zoeken. Maar dan heb je dat grote huis en dan? Dat huis (plus die hippe inrichting en twee mooie auto’s op de oprit) moet betaald worden en dus moet je werken. Het gevolg is dat je een mooi huis hebt, maar nooit thuis bent. In dit boek verteld Renée Lamboo over hoe zij andere keuzes maakte en wat haar dat heeft opgeleverd.

6. Reis rond de wereld in je beste jaren

Als je van reizen houdt en van geld dan is dit boek dubbel leuk om te lezen. Sjaak Zonneveld verteld in dit boek hoe ons huidige pensioenstelsel in elkaar zit en welke hiaten er zijn. Daarnaast laat hij zien hoe het ook anders kan. Zelf gaat hij regelmatig met tussenpensioen en maakt dan de mooiste reizen. En die reizen komen dus ook terug in dit boek.

7. Miljonair met een gewone baan

Miljonair worden kan toch alleen als je heel veel geld verdiend? Nou zeker niet aldus Oeds-Jan Postma. Ook met een modaal inkomen is het mogelijk om miljonair te worden. Dit doe je door bescheiden te leven en slim en vooral ook heel simpel te beleggen. Hoe dat precies werkt lees je in dit boek.

8. Koop je rijk

Heb jij interesse om te gaan investeren in vastgoed? Dan is dit boek van Myrthe de Groot een aanrader. Welke verschillende soorten vastgoed zijn er? Hoe financier je vastgoed? Welke stappen moet je allemaal zetten voordat je de sleutel in handen hebt? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in dit boek.

9. Hypotheek vrij

Gerhard Hormann verteld in dit boek waarom hij de keus maakte om zo snel mogelijk zijn volledige hypotheek af te lossen. Volgens Gerhard is aflossen het slimste wat je kunt doen. Waarom dat zo is en hoe je dat doet verteld hij allemaal in dit boek.

10. Playing With FIRE

Toen ik dit boek las was er nog geen Nederlandse vertaling, maar die is er inmiddels; ‘De weg naar Financieel vrijheid’. Het boek vertelt je het verhaal van de Amerikaanse Scott Riekens en zijn vrouw en dochter. Op een dag hoort hij over FIRE tijdens het luisteren van een podcast en is laaiend enthousiast. Nadat hij ook zijn vrouw enthousiast heeft gekregen besluiten ze samen hun leven volledig om te gooien met als doel FIRE te worden (financial independence retire early). Je leert in dit boek wat FIRE is, hoe het werkt en hoe ook jij financieel onafhankelijk kunt worden.

11. You are a badass at making money

Hoe denk jij over geld? Hoe is je relatie met geld? Het klinken misschien als gekke vragen. Maar het antwoord bepaald in grote mate wat er op jouw bankrekening staat en hoe jij omgaat met geld. In dit (Engelstalige) boek leer je alles over de ideale money mindset en hoe jij daarmee grip kunt krijgen op je financiën.

12. Ga hosselen

Kun je je geld ook ander verdienen dan met een standaard 9 tot 5 baan? In dit boek verteld Jeanine Schreurs over een andere manier van geld verdienen, namelijk door te hosselen. Erg leuk boek om te lezen met veel interessante voorbeelden.

Heb jij nog goede aanvullingen? Laat het gerust hieronder weten.

Deze pagina bevat één of meerdere affiliate links. Meer informatie hierover vind je hier.

Foto gemaakt door Sharon McCutcheon voor Unsplash.

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

4 apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven

Teveel op je telefoon zitten is natuurlijk niet goed, maar als je dan toch op dat ding zit, dan liever je tijd besteden aan een app waar je wat aan hebt! Daarom in dit blog 4 fijne apps voor een gezonde leefstijl en een gelukkig leven. Gratitude app Het is algemeen...

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Minimalistisch reizen; zo voorkom je een uitpuilende koffer

Er was ooit een tijd dat ik op mijn koffer moest zitten om hem dicht te krijgen. In de tijd dat ze het op het vliegveld nog niet zo nauw namen met een paar extra kilo’s kreeg ik zelfs een keer een grote sticker op mijn koffer met de waarschuwing ‘heavy’ erop, zodat de...